Surf verhalen

Mei surftrip 2005

Het weekend was echt leuk! Het is wel anders gelopen als van te voren gedacht.


Toen vrijdagochtend de voorspellingen beter waren hier in de omgeving zijn wij (dennis, kris en eric) toch maar naar zeeland gereden i.p.v. het Noorden. Het scheelt flink in reistijd en die hadden we hard nodig bleek later. Oossie had pech met zijn bus gekregen. Er bleek een gat in de uitlaat te zitten net achter de motor. Dus dat was een hoop herrie maar weinig snelheid. Gelukkig kwamen we tot stilstand bij het BP Benzinestation op de weg naar Hellevoetsluis. We geven deze pomp graag 3-sterren. De koffie was goed, ze verkopen er uitlaat-plaksetjes en de staalborstels zijn gratis. Na een kleine vertraging waren we nog betrekkelijk op tijd bij ouddorp. Het was er al flink druk, dus dat was een goed teken. Kris en erik 5.3. Ik 6.2. Het flinke stukje lopen over het strand met laagwater maakte een hoop goed. We hebben een aantal uren lekker gevaren. Je had wel in de gaten dat het hier met iets meer sideshore ECHT goed kan zijn. Af en toe zaten er veel goede golven tussen. Echter de wind leek toch iets minder te zijn, maar het was vooral de stroming met inmiddels hoogwater die dit leek te doen vermoeden. Het kan hier gewoon echt matig stromen, en je boardje loopt dan voor geen meter meer. 's Middags kwamen we Yann nog tegen, die er ook was komen varen. Gezamenlijk hadden we besloten snel alles in de busjes te gooien om het wat verderop te zoeken. Misschien iets met meer sideshore. Op het noordzeestrand had ik he tnog nooit zo druk gezien. De duitse campers stonden spiegel aan spiegel. Vrezelijk! Affijn 50 km'ers verder en ondertussen stinkend vna het rubber in de zon (die hadden we nog steeds aan). Hebben we moet opgegeven. Lekker een patatje gegeten en een biertje inde zon.


De zaterdag zou het weer NW waaien. De meeste stemmen waren ervoor om misschien naar de maasvlakte te gaan ef naar Ijmuiden. De reden om in Zeeland was weg. We besloten dus gewoon lekker naar huis te gaan en de morgen af te wachten. Bij het wakker worden was het windstil en regende het!! OhOh. Laten we dan maar niet er op uitgaan. Om 11 uur werd kris gebeld door Yann, die wel gewoon naar Ouddorp was gereden en getrakteerd werd op lekker 4.7 knalwind! Hier was het nog blad stil, maar ook hier waaide het schoon. Aangezien het al wat laat was en het er op de Hoek ook lekker uitzag zijn wij (kris, ik en erik) gewoon op het thuiswater gebleven. Ging super ik met 5.4 gevaren en kon zonder moeite de branding door. De anderen hadden 4.7 op staan. Na gelang de wind NW bleef waaien werd de branding ook steeds lastiger. De golven werden verpest door de extra windchop die er doorheen kwam. Het was inmiddels gezellig druk geworden met clubgenoten. We hebben nog een fotoshoot gehouden, de foto's staan ook op de site. Conclusie was dat foto's maken met een digitale 10x zoom-camera niet helemaal super resultaat geeft. Er zit wat vertraging in het afdrukken en opname. Dus de meeste sprongen staan of te vroeg of te laat op de foto. Maar er zit wel wat leuks tussen. Zondag zijn ik en erik nog naar Ouddorp teruggegaan De wind was daar echter toch te weinig en iets te NW om echt lekker te knallen. Wel een uurtje lekker gevaren en het was lekker rustig. maar wat wil je, welke waver heeft er nog meer een 6.9? J . Daarna nog even geprobeerd op de maasvlakte. Dit bleek echter een viasco. Ik was er nog nooit geweest, maar het zag er veel belovend uit. Ik ga hier zeker nog een keer mee terug naar toe met Noord ofzo.


Affijn dit was in een notendop het weekendje. Deze hierop volgende week ook weer een paar keer gevaren. We mogen niet klagen de laatste week!!!


We thank GOD for creating wind en waves en Lang leve de lange zomeravonden. Echt super dat je ondanks overwerk tot 18.30 uur, toch nog even op je plank kan springen en je hoofd te legen.Houd deze site in de gaten voor nieuwe surfweekendjes. Heb je ideeen, gooi ze op de site het is altijd leuk om met een paar andere surfers andere spots te checken of whatever.


Tot op het water


en de groeten Dennis

Terug naar overzicht
Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design