Surf verhalen

Deepfreeze trip Wissant - part deux

Wind... heel veel wind.... elke dag en dat samen met mooie golven, zon en hoge temperaturen, dromen we daar niet allemaal over? Daar kunnen we in Nederland op wachtten tot we ons wegen. Tijdens één van deze prachtige dromen wordt ik gebeld door Yann. Tring.... tring..... back to reality! De volgende ochend gaat onze deepfreeze trip van twee jaar eerder een vervolg krijgen, YEAHA!

Om 9 uur in HOEK'IPA en vandaar weer opweg naar het warme zuiden! Met de grootste verrassing dat het in belgië al warmer was met wind, wind die er in Nederland niet stond, dat beloofde dus wat. Yann werdt constant gebeld en de no hand stuurkunsten werden soms vrij avontuurlijk, maar dat is niet belangrijk want wij hadden wind en zon en dus komt alles goed.

Hoe dichter we bij Wissant kwamen, de blijer we werden...
Bij het zien van de zee toverde er zich een

  Uitzicht

BIG smile op onze gezichtten. (bling bling met de zon erop) De deur ging met moeite open en het zand stoof meteen naarbinnen, toppie. Er waren al een paar Fransen op het water die 4.7 op hadden. Wij ook 4.7 opgezet en onze 68/69 boardjes eronder geknalt, dit bleek de hele middag een super combinatie! De wind ging nog richting de 7 bft en kwam van rechts, het was dus nog flink afzien.. zoals het hoort. De reden van onze big smile bleef de hele middag aanwezig, leuke golven van een metertje of 1,5.. toppie!!

Geen video beelden want we wilden onze tijd maximaal benutten. Na 4 uur op het water te zijn geweest en tall loze golfritjes en apensprongen verder vond ik het mooi geweest. De brandstof was op en er stond een Frans vrouwtje te flirten met een bakkie koffie. Ze was erg onder de indruk en vond Yann net een Superman, hij kwam nl. pas een uur later van het water af.

Na wat overleg besloten naar huis te karren, de temperatuur kwam onder nul en weinig zin meer om samen in de kou te liggen

  parkeerplaats

stinken in het busje. De volgende dag werden de condities minder en dat is niet de goede volgorde. We waren nog niet over de Nederlandse grens of alweer stonden de mensen van de MCdonalds ons op te wachten met warme burgers en patatten... zoals het hoort! Alweer een reuze trip naar Wissant, zei het 1 dag maar ook dan zeker de moeite waardt. De voorspelling waren op guru 15/16 knopen, het waren er uiteindelijk 30/32.

Tot slot: een winterstop nemen sucks! Je doet een paar extra lagen rubber, neopreen en latex aan en hopla.. je neemt de beste dagen van het jaar mee! Dan heb je ook geen ijsbeer als moeder nodig!


Kris
Terug naar overzicht
Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design