Surf verhalen

Deepfreezzzze@TRIP WISSANT

Op woensdag krijg ik een mailtje van Yann le Denn, met de vraag of ik komend weekeinde mee wil naar Wissant. Ik met mijn gekke surf hoofd lees natuurlijk alleen de woordjes Wissant en wind. Dus ja hoor, ik wil wel mee! Na nog een paar mailtjes en belletjes afgesproken dat Yann me zaterdag ochtend op zou pikken, 1 klein probleempje alleen dat ik mijn masten niet uit elkaar kan krijgen ( dus bij deze is iedereen op de club meteen gewaarschuwd ;-) ), van Yann kon ik een 4.30 mast lenen dus het tripje kon door gaan!

 

Zaterdag ochtend hebben we eerst mijn zooi in de hoek opgehaald, en toen in 1 stuk door naar het ‘warme zuiden', daar waar we zouden worden onthaald door een warme zon, mooie vrouwen, harde warme wind en cleane golven! Na een kleine 3,5 uur rijden waren we er toch wel achter dat niet alles zo zou zijn! Je vinger was een ijsklont als je hem het raam uitstak.. brrrrrrrrrrrrrr…. Cafeetje opzoeken dus!!! In het cafeetje misten we ook al de mooie vrouwen….. ( behalve dan die ene met lere broek aan, he Yann! Haha, not! ) Na een bakkie vocht leek het wel te waaien, dus hop naar het strand! Daar aangekomen bleek de wind ook niet al te warm uit het NO te waaien (rechts), maar 5.3 kon misschien wel. 2 uurtjes later stonden we met onze 5.3 op het water.. na een rakkie te hebben gevaren kwamen we tot de ontdekking dat 4.7 toch wel wat beter was geweest! Dat moet dan maar! 4.7 ging super lekker, en voelde ook al snel groot aan… maarja, om nou weer over te tuigen! Dan maar een beetje bikkelen! Iets wat die Fransen ook wel mogen leren! Die hele zaterdag gewoon geen ene andere surfer gezien, en dat terwijl het wel 5 graden was!

's-Avonds lekker uit eten gegaan in een lokaal restaurant, toch wel erggg handig als er 1 de taal spreekt! ( betekende namelijk meer voedsel, altijd goed dus! ) Konden we tenminste met een volle maag wild kamperen in het centrum van Wissant. Erg lekker als de temperaturen onder het vriespunt komen… ehhummm!

De hele nacht lang leek het alleen maar harder te gaan blazen, want het busje begon te dansen in de wind! Dat kon nog leuk worden de volgende dag!!

 

De volgende ochtend meteen de zee gaan checken, en ja hoor… GOLVEN!!! Hiep hoi! Snel gegeten en nog sneller naar het water gegaan om op te tuigen! Om 2 uur perste ik mijn eerste rakkie eruit met mijn 4.7. Altijd erg leuk om te springen met wind van rechts… haha! Gelukkig was de batterij van mijn fotocamera leeg..ghehe! Ook wel grappig dat als ik iets te lang in het water zou blijven liggen. Ik niet meer op het strand kon komen, maar op wand van de boulevard met daarop brekende golven! Hoogte lopen was ook geen optie aangezien de stroming te hard was! Nu zou je denken, hij maakt een foutje en gaat half dood! Vandaag gelukkig niet! Na een paar rakkies bleek 4.7 toch wel erg groot, dus hop overtuigen naar 4.2. Wat zwaar relax was aangezien we beide een nieuwe hadden. Yann had ook eindelijk alle moet verzameld en had er ook zin in. De golven werden alsmaar hoger ( werd eb )en braken bank op bank op bank op bank op bank achter elkaar! Erg gaaf dus! Die wind was echt enorm! Hij bleef maar toe nemen….. Na een paar uur was ie gewoon echt niet meer te houden!!!! Opzich niet erg, want het was weer tijd om naar het koude Noorden te rijden…Onderweg zaten we echt zwaar na te chillen ( en bibberen ) van een super geslaagd surf weekeinde!! We waren nog niet over de Nederlandse grens of de mensen van de MCdonalds stonden ons al op te wachten met warme burgers en patatten….zoals het hoort!

 

Op naar een volgende trip,

 

Kris

Terug naar overzicht
Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design