2013 8 en 9 juni Regiocup Zuid


Slalom is op De Hoek niet zo heel erg populair, aangezien er altijd maar een paar aan het slalommen zijn. Logisch, want lekker waven vanaf 10 m/s met 5.7 of kleiner is natuurlijk veel leuker! Al jaren heb ik een slalomsetje, 1 board, 1 zeil, 1 mast en 1 giek. Vanaf 8 m/s tot het hard genoeg waait om te waven, werkt dat setje goed. Vooral met mooi weer! Maar ook als er al een paar dagen niet gewaved kan worden vind ik slalommen top. Trainen voor wedstrijden en gewoon je spieren een beetje onderhouden voor als het weer tijd is om te waven! Ieder jaar zijn er wel een aantal wedstrijden die op afroep worden georganiseerd. Dit staat dan de avond ervoor rond 20.00 uur op het internet. Dus net als vroeger op wind wachten tijdens wedstrijddagen komt bijna niet meer voor.De voorspelling voor het weekend van 8 en 9 juni op de Brouwersdam zeekant was een noorden wind van rond de 9 m/s. Prima weer voor een slalom wedstrijd! Iedere race zat ik in de finale en dat samen met de 8 beste racers van Nederland. Na de eerste dag stond ik 5e in het algemeen klassement! Vooral de laatste race van zaterdag, waarbij de meter op hvh rond de 12 m/s stond, was ongekend! Met een maximale windsnelheid (12 m/s) en een 7.0 m2 zeil gingen we met z’n 8en op de boei af. Ging heel erg hard!

Bart van Leeuwen wist in de silverfleet nog een race te winnen! Met zijn 5.7 en een freewave board had hij meer controle dan de rest van het veld. Ook leuk dat er nog een paar bekenden langs kwamen om te kijken!Op zondag was de regiocup aan de Kabbelaarsbank (binnenwater). De wind was rond de middag nog niet hard en ik was niet echt in het voordeel met een 7.0, terwijl de rest van het veld een 8.6 op had staan. Na een valse start in een van de voorrondes kwam ik in de ‘losers final’, die ik won met bijna een baanlengte voorsprong!

Het valt me op dat door een slalomsetje het aantal dagen dat er gesurft kan worden verdubbeld!

Dubbeldoei,

Peter
Terug naar overzicht
Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design