Aruba Beach Park II

12 Kilo overbagage gesmokkeld, door het surfpakket scheef op de band te leggen, kwamen we aan op Beatrix Airport! 17 Dagen sliep ik bij Aster en Arco.

 

De Aruba highwinds van 5 tm 9 juli. 1e Ben ik niet geworden, maar er was een strijd! Met 7 deelnemers die de Highwinds een keer gewonnen hadden in het verleden lag het niveau hoog en zat de top dicht bij elkaar. Zo had ik op 1 dag zowel de 1e als de 12 plaats.
De 7.0 en m’n slalomboard liepen perfect over t Arubaanse water, 2e op de Slalom en 3e Overall. De meeste deelnemers waren al dagen aan het invaren toen ik 15 minuten voor de 1e race mijn koffer had met de vinnen, mastvoeten en trapeze.


Toch won ik de eerste 4 races (op een valse start na). De laatste dag sloot ik af met twee overwinningen een tweede en vierde plaats.

 

Opvallende verschijning was Cheo Diaz die met een 6.2 tot twee keer toe mij voor bleef,….
De nr.1 was een terecht winnaar, t leek net een windsurfer, groot, sterk, veel materiaal, altijd constant, snel en goed surfend. Toch had ik net zoveel races gewonnen als hij ;) een stukje bulder politiek kwam daarbij kijken. Alle middelen?! Afsnijden op een voorbijvarende boot en tegen hem aan crashen bij de boei zorgde voor het nodige geschreeuw en gebaren (de vinger). Na afloop altijd gezellig, een handje en een biertje….
Peter Heida voer erg constant en snel, overall is die boven me geëindigd, maar niet op de Slalom.

 

De grootste teleurstelling was de achteraf blijkende valse start op de Long Distance waarbij ik als tweede over de finish kwam.
De grootste verassing was de podiumplaats! Na de soms wisselvallige resultaten en de altijd aanwezige offday…

 


De eindceremonie was vet! 300 mensen, bbq en bier!

 

Volgend jaar met z’n allen!

 

 Dushi yiu

 

Terug naar overzicht
Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design