Zondag 27-aug Art-break festival

A.s. zondag is er een festival voor de deur van onze surfvereniging: ART Break
 
Zondag 27 augustus vindt de eerste editie van ART Break plaats. Het evenement wordt gehouden op het strand van Hoek van Holland en viert de relatie tussen Kust en Kunst. Met ART Break krijgt het strand van Hoek van Holland eindelijk een eigen festival. Van een kunstinstallatie met klassieke muziek tot een schilderperformance en een speurtocht door de Atlantik Wall, ART Break is voor iedereen.
 
De ondernemers van de Rechtestraat willen met het festival laten zien hoe bijzonder Hoek van Holland is. “Hoek van Holland heeft maar liefst zes musea en is in de zomer een plek waar veel Rotterdamse kunstenaars zich terugtrekken, maar bijna niemand weet dit,” aldus initiatiefnemer Freek Ruigrok van DeSurfschool.nl
 
Die kunstenaars doen dan ook een duit in het zakje. De eyecatcher van het festival is de Bikinibar van Atelier Van Lieshout. Maar ook Brandt Attema en Astrid Haring zijn te bewonderen. De twee solisten, die onder meer bij het Blazersensemble, Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch orkest te zien zijn geweest, verzorgen met hun unieke harp/trombone duo een optreden.
 
Het festival laat, naast een dwarsdoorsnede van de kunsten, de relatie zien die de kunst heeft met de kust van Hoek van Holland. De bijzondere historie van deze strandplaats, de unieke natuur en de relatie met de haven van Rotterdam komen allemaal aan bod in het programma. Een goed voorbeeld is de live schilderperformance van Solko Schalm. Schalm staat in Rotterdam bekend als dé havenschilder en zal ter plaatse de schoonheid van Hoek van Holland vangen.
 
Naast de diverse optredens zijn er omlijstende activiteiten gericht op kinderen. Hierbij kan gedacht worden aan een surfles tot een speurtocht door de Atlantik Wall. Het is de bedoeling van de organisatoren dat het strand van Hoek van Holland zich ontpopt tot een populaire plek voor families, niet alleen uit Rotterdam, maar ook de rest van Nederland. De combinatie van zon, zee, strand en kunst maken ART Break in potentie één van de gezelligste zomerfestivals van de Rotterdamse regio.
 
Het festival vindt op 27 augustus plaats van 10u ’s ochtends tot 18u ’s avonds.
 
ART Break wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, CBK Rotterdam en de Gemeente Rotterdam
 
 
Datum: 25-Aug-2017 door Bestuur


1x commentaar:
door discount viagra @ 23 Mar 2019 02:34 pm
I couldn't resist commenting. Well written!
Naam:
E-mail: (optioneel)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Captcha

Powered by CuteNews

Sponsoren:
Siem de Jong - funsports M.C. van der Kaaij - al bijna 75 jaar glanzend vakmanschap Rentokil Visshop Berkel De Surfschool
J.A.N.! Serious design